ΑΕΚ: Ζητείται άμεση βοήθεια

Σε δύσκολη θέση η Ένωση αν δεν μπουν γρήγορα χρήματα στο ταμείο της
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 12:28
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα

A- A A+

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε για άλλη μια φορά ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ» κατέστησε σαφές ότι για να υπάρξει βιώσιμη λύση θα πρέπει να ρυθμιστούν τα χρέη προς το Δημόσιο.

«Προσπαθούμε στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας να ρυθμίσουμε τα χρέη όσο καλύτερα γίνεται. Ο κ. Βιντιάδης λέει πως το ποσό που θα απαιτείται μηνιαίως για να υπάρχει ρευστότητα θα πρέπει να είναι γύρω στις 350.000 ευρώ το μήνα,» δήλωσε ο κ. Βαλασόπουλος.

Το στέλεχος της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας εμφανίστηκε αισιόδοξο ως προς τον κίνδυνο «λουκέτου» της ΠΑΕ, αφού όπως υπογράμμισε «δεν είναι εύκολο να πάει για κλείσιμο ή λουκέτο η ΑΕΚ, απλώς δεν θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Και τώρα η ΑΕΚ δεν είναι συνεπής».

Για το θέμα της αδειοδότησης ανέφερε ότι «νομίζω ότι ως ένα μεγάλο βαθμό θα τα καταφέρουμε με διακανονισμούς. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο».

Ως προς το ενδεχόμενο ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου, ο κ. Βαλασόπουλος εκτιμά πως «αυτοί που θα αποφασίσουν να αναλάβουν να εκπροσωπούν την ΑΕΚ με την υπογραφή τους, θα βρεθούν την ίδια στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα των χρεών με μια διοίκηση Πρωτοδικείου».

Όσον αφορά την προσπάθεια εκχώρησης χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο, διευκρίνισε ότι «αυτό που συζητήθηκε είναι το θέμα της εκχώρησης των χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο από την υπεξαίρεση. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία. Μιλάμε για απόφαση του Υπουργείου που αφορά τον συμψηφισμό χρεών. Δεν ζητάμε να χάσει το Δημόσιο ή να μας χαρίσει κάτι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις