Formula 1: Τα αποκαλυπτήρια της STR8

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 23:55
TORO ROSSO/PETER FOX

Οι οι δύο πιλότοι της Toro Rosso, Ζαν-Ερίκ Βερνιέ (αριστερά) και Ντανιέλ Ρικιάρντο, αποκαλύπτουν τη νέα STR8.

A- A A+

Λίγο πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, η Toro Rosso παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο. Το οδηγικό δίδυμο της ομάδας από τη Φαένζα, Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, τράβηξαν το σεντόνι και αποκάλυψαν την STR8, η οποία βρισκόταν στο pit lane της ισπανικής πίστας.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι το πρώτο που κατασκευάζεται υπό την εποπτεία του νέου τεχνικού διευθυντή, Τζέιμς Κι, ο οποίος ήρθε στην ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφήνοντας τη Sauber.

TORO ROSSO/PAUL GILHAM

H παρουσίαση του νέου μονοθεσίου έγινε στο pit lane της Χερέθ.

Με μια πρώτη ματιά η νέα Toro Rosso δεν διαθέτει «σκαλοπάτι», με το ρύγχος να είναι πολύ ίσιο. Τα sidepods είναι αρκετά χαμηλά, όπως και στο προηγούμενο μονοθέσιο, ενώ οι εξατμίσεις θυμίζουν της McLaren.

Στόχος της «θυγατρικής» ομάδας της Red Bull, όπως τόνισε ο επικεφαλής της, Φρανζ Τοστ, είναι η κατάκτηση της έκτης θέσης. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να ανέβει τρία σκαλοπάτια στη γενική κατάταξη καθώς πέρυσι είχε τερματίσει μόλις ένατη, σε μία όχι και τόσο θετική χρονιά.

«Εχουμε εργαστεί σκληρά και ας ελπίσουμε ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Αυτές οι τρεις δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στην Ισπανία, θα αποκαλύψουν ορισμένες τάσεις μεταξύ των ομάδων, αλλά μέχρι να παραταχθούμε όλοι στο γκριντ, δεν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε.

Εχουμε θέσει ως στόχο να τερματίσουμε έκτοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Και οι δύο πιλότοι έκαναν καλή δουλειά πέρυσι και είμαι σίγουρος ότι εάν τους δώσουμε ένα καλό μονοθέσιο, θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν. Φυσικά και θα περιμένουμε περισσότερα από αυτούς φέτος αφού και οι δύο ξεκινούν τη δεύτερη χρονιά τους στην Formula 1. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι εξαρτάται από εμάς να τους προσφέρουμε ένα καλό μονοθέσιο, το οποίο θα τους επιτρέψει να δείξουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους», υπογράμμισε ο Τοστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toro Rosso για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα προμηθεύεται κινητήρες από τη Ferrari.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις