Μπάσκετ Α1: «Κόκκινο» το ντέρμπι και η κορυφή

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 20:54
ICON PRESS /ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 72-67 και εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και κατ΄ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πλέον δύο νίκες την εφετινή περίοδο επί του αντιπάλου τους, μετά και τη σημερινή επιτυχία τους με την οποία έπεσε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής.

Να σημειωθεί ότι οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι εκ νέου την Κυριακή, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συνόδευσε την ομάδα στο ΣΕΦ και κάθισε στον πάγκο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

ICON PRESS

Φάση από τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ορεξάτοι και με τη συμπλήρωση του τετράλεπτου έφτασαν να προηγούνται με διαφορά 7 πόντων (4-11). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα είχε όμως αποτέλεσμα, αφού ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 13-3 πήρε το προβάδισμα (17-14).

Η είσοδος του Σχορτσανίτη, όμως, εξελίχθηκε σε «γρίφο» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δυσκολεύονταν να τον περιορίσουν, ακόμη και με βοήθειες. Η επιστροφή του στον πάγκο όμως, για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη απόν την πειραϊκή ομάδα, που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 38-33.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να πάει σε «αργές» επιθέσεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη οργάνωση αλλά και παιχνίδι με το χρόνο. Τα σουτ στο τέλος των προσπαθειών μπήκαν, οι πρωταθλητές έφτασαν στο +8 (49-41) και οι «πράσινοι» άρχισαν να ζορίζονται, αφού Διαμαντίδης και Σχορτσανίτης έφτασαν στα τρία φάουλ, ενώ τα σουτ, ακόμη και ελεύθερα, δεν έμπαιναν.

YOUTUBE
Η αφιέρωση του Κ. Παπανικολάου στα παιδιά της Θύρας 7

Ο Κώστας Παπανικολάου αφιέρωσε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στα παιδιά της Θύρας 7 που χάθηκαν πριν από 32 χρόνια και τις οικογένειές τους.

Το πειραϊκό συγκρότημα προηγήθηκε με +10 (56-46), αλλά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει. Με 4 συνεχείς πόντους του Λάσμε μείωσε σε 62-56, είχε την ευκαιρία να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά, αλλά τα σουτ δεν έμπαιναν…

Αντίθετα, το τρίποντο του Περπέρογλου έκανε το σκορ 65-56, ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμη και στο +11 (71-60), για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με τρεις βολές ο Διαμαντίδης.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις