Καμπότζη: Σήμερα η αποτέφρωση της σορού του βασιλιά Σιχανούκ

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 11:58
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατό του, η σορός του πρώην βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, θα αποτεφρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Πνομ Πενχ. Στην τελετή αποτέφρωσης στο κρεματόριο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση, σε ένα πάρκο κοντά στο ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, θα παραβρεθούν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ για την αποτέφρωση σήμερα της σορού του βασιλιά Νοροντόμ Σιχανούκ, που πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Πεκίνο τον Οκτώβριο, σε ηλικία 89 ετών.

REUTERS
Ύστατο αντίο στον βασιλιά της Καμπότζης

Πολίτες από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον βασιλιά  Νοροντόμ Σιχανούκ, η σορός του οποίου θα αποτεφρωθεί σήμερα. 

Η ταριχευμένη σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παλάτι τους τελευταίους τρεις μήνες. Την Παρασκευή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της πόλης, καθώς η χρυσή σαρκοφάγος του μεταφέρθηκε από το παλάτι στο κρεματόριο, όπου σήμερα η σύζυγος και ο γιος του, βασιλιάς Νοροντόμ Σιχαμόνι, θα ανάψουν τη νεκρική πυρά.

Στην τελετή θα παραβρεθούν και επίσημοι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων του γάλλου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό και του πρίγκιπα Ακισίνο της Ιαπωνίας.

Ο βασιλιάς Σιχανούκ παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2004, παραχωρώντας τον στον γιο του. Είχε στεφθεί βασιλιάς το 1941.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή