Σ. Κόκκαλης: Αδικαιολόγητη η παρέμβαση Κρουσταλλάκη

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 10:38
A- A A+

«Οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ενέργεια του κ. Κρουσταλλάκη είναι οι γνωστοί “διαπλοκολόγοι” πολιτικοί και οι επιχειρηματικοί μου αντίπαλοι, οι οποίοι ασμένως επεδίωκαν, ειδικά μετά την απαλλακτική κρίση του ανακριτή, τη συντήρηση της άδικης εναντίον μου και δυσφημιστικής δικαστικής εκκρεμότητας».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του http://www.presspoint.gr/release.asp?id=27682 ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης τονίζοντας επίσης ότι, «ενώ αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέως Εφετών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και πριν αυτός προλάβει να αποφανθεί επί της ουσίας, αιφνιδίως, ο Εισαγγελέας του Aρείου Πάγου επεμβαίνει και “μεταμορφώνει” την υπόθεση αυτή σε “θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος που συνταράσσει την κοινή γνώμη”».

Ως γνωστόν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ε. Κρουσταλλάκης ζήτησε χθες, με έγγραφό του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών κ. Βέρροιο, την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των κατηγοριών κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο κ. Κρουσταλλάκης ζητάει, ειδικότερα, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να διορισθεί ειδικός εφέτης - ανακριτής, λόγω της «σοβαρότητας της υπόθεσης», θεωρώντας τις κατηγορίες (για υποθέσεις ρωσικού λότο, Στάζι κ.λπ.) κατά του επιχειρηματία ως «βαρύτατες».

Και αυτό, εν όψει - όπως επισημαίνει - «του πορίσματος ποινικής έρευνας του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλου, του διαβιβαστικού εγγράφου του 4ου ειδικού ανακριτή προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, της πρόσφατης έγκλησης του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Ν. S. F.) και της επίσης πρόσφατης αίτησης με συνημμένο υπόμνημα του κ. Κόκκαλη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή