Εκτη ημέρα ομηρίας για το πεντάχρονο αγόρι στην Αλαμπάμα

Επικοινωνία της αστυνομίας με το δράστη μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 07:41
REUTERS/PHILIP SEARS

«Προσευχόμαστε για το Ντέιλ Κάουντι» γράφει ταμπέλα την οποία έχουν αναρτήσει κάτοικοι της επαρχιακής πόλης της Αλαμπάμα, αναφερόμενοι στο περιστατικό ομηρείας του πεντάχρονου αγοριού.

A- A A+

Συνεχίζεται για έκτη συνεχή ημέρα η κρίση ομηρίας στην Αλαμπάμα, όπου άνδρας κρατεί ένα αγόρι πέντε ετών σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού του.

REUTERS

Οι διαπραγματευτές είχαν την Κυριακή επικοινωνία με τον απαγωγέα μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού.«Συνεχίζουμε να διατηρούμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο το 24ωρο για κάθε φορά που θέλει να μιλήσει» ανέφερε η αστυνομία της Αλαμπάμα. Το καταφύγιο βρίσκεται ένα μέτρο και πλέον κάτω από την επιφάνεια της γης σε μια αγροτική περιοχή.

Ο σωλήνας εξαερισμού μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία είναι κατασκευασμένος από πλαστικό και έχει μήκος περίπου 30 μέτρα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον απαγωγέα ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί οι απαιτήσεις του

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του παιδιού και του δράστη, που προσδιορίζεται από τις αρχές ως Τζίμι Λι, 65 ετών, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού και βετεράνος του Βιετνάμ.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το καταφύγιο έχει μια ηλεκτρική θερμάστρα και κουβέρτες για να κρατά ζεστό το παιδί σε θερμοκρασίες περίπου 10 βαθμών Κελσίου καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές παρείχαν στον μικρό Ίθαν φάρμακα καθώς το παιδί φέρεται να πάσχει από το σύνδρομο Asperger, αλλά και παιχνίδια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή