Νικητής το ποδόσφαιρο στο «Κλ. Βικελίδης»

Άρης και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 21:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL

Ο παίκτης του Άρη Κώστας Καζναφέρης (Α) και ο παίκτης του ΠΑΟΚ Αμπντούλ Καμαρά (Δ) μάχονται για την κατοχή της μπάλας.

A- A A+

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο φιλοξενούμενος «Δικέφαλος» προηγήθηκε δύο φορές, στο 2ο λεπτό με τον Αθανασιάδη και το 26ο με τον Καμαρά, αλλά ο μόνιμος σκόρερ των «κίτρινων», Αγκάνθο, ισοφάρισε άλλες τόσες, στο 5΄ και το 71΄ με πέναλτι, που σήμανε την αποβολή του Κωνσταντινίδη.

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, τότε το ξεκίνημα του αγώνα ήταν απολύτως ενδεικτικό του τί θα επακολουθούσε. Μόλις στο 5ο λεπτό οι ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1, καθώς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 2΄ με τον Αθανασιάδη αλλά ο εξαιρετικός Αγκάνθο ισοφάρισε στο 5΄ με υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι απέκτησε αμέσως ρυθμό και ταχύτητα, χωρίς πάντως σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στην πρώτη καλή στιγμή μετά το 1-1 ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να ανακτήσει το προβάδισμα, όταν στο 26ο λεπτό ο Λάζαρ τροφοδότησε τον Καμαρά κι αυτός έκανε το 1-2, με γκολ που θύμισε εκείνο που είχε προηγηθεί.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 34ο λεπτό, με τον Αγκάνθο να αστοχεί ελάχιστα στην κεφαλιά που επιχείρησε από πολύ καλή θέση.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Δώνη θέλησαν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα, δίνοντας χώρο στον Άρη. Παρά την υπεροχή τους, πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μιχαλήτσου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία του ΠΑΟΚ, έως το 71ο λεπτό.

Τότε ο ο Βοσκάκης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη επί του Αγκάνθο, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη του «Δικέφαλου». Από τα 11 μέτρα πήρε φόρα ο Αγκάνθο, που με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε για δεύτερη φορά, παρά την προσπάθεια του Ιτάνζ.

Το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, αφού με 10 παίκτες η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν θέλησε να ρισκάρει, ενώ ούτε ο Άρης φάνηκε να θέλει να εκτεθεί σε κάποια αντίπαλη αντεπίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις