Τρίποντο ελπίδας για Βέροια

Η «βασίλισσα του βορρά» πήρε σημαντική νίκη απέναντι στον Πανθρακικό
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 19:12
EUROKINISSI/REPORTER ΙMAGES

Οι παίκτες της Βέροιας πανηγυρίζουν.

A- A A+

Πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθειά της για παραμονή στην κατηγορία σημείωσε η Βέροια, που επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής. Ηγέτης της μακεδονικής ομάδας αναδείχθηκε ο Γκιγέρμο, που πέτυχε και τα δύο γκολ του παιχνιδιού, στο 18ο και 48ο λεπτό.

Η ομάδα της Κομοτηνής έχασε με τραυματισμό τον Κουτσόπουλο, στο 15ο λεπτό, με τον αντικαταστάτη του, Αθανασιάδη, να μαζεύει για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα στο 18΄, όταν δεν μπόρεσε να αποκρούσει το μακρινό σουτ του Γκιγέρμο.

Προϊόντος του χρόνου η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε, με τους παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 28΄ ο Μπαργκάν είχε μια καλή προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 38΄ το σουτ του Ολαϊτάν απέκρουσε κατά λάθος ο… Κόστλι, σε μια πολύ καλή ευκαιρία.

Η μοναδική αντίδραση του Πανθρακικού στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 40ο λεπτό, με τον Μαραμά Βαϊρουά να εκτελεί φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μια καλή ευκαιρία για τη Βέροια, όταν στο 43΄ ο Ολαϊτάν έβγαλε τον Μπαργκάν απέναντι στον Αθανασιάδη, αλλά ο παίκτης της γηπεδούχου αστόχησε.

Στο 48΄ ο Γκιγέρμο διπλασίασε τα τέρματά του, όταν η μπάλα στρώθηκε σε αυτόν σε  κομπίνα εκτέλεσης φάουλ και με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν, κάνοντας τη μοναδική ευκαιρία τους στην επανάληψη στο 80΄, όταν από γύρισμα και σουτ του Παπαδόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Λόπεζ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις