Σοκ για Ολυμπιακό στο Φάληρο

Ο Ατρόμητος έπαυσε το εφετινό αήττητο του πρωταθλητή
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 19:05
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου πανηγυρίζουν.

A- A A+

Ο χειρότερος Ολυμπιακός της εφετινής περιόδου ηττήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-2  (9΄ Τζιμπούρ, 44΄ πεν.  Αμπντούν – 1΄ Μπρίτο, 48΄ Καραγκούνης, 79΄ Δημούτσος) από έναν εξαιρετικό Ατρόμητο, στη μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς.

Οι Περιστεριώτες που παρατάχθηκαν στο Φάληρο χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές ενώ έχασαν και τον Κούτσι πριν από τον αγώνα υποχρέωσαν τους άχρωμους, άοσμους και άγευστους σήμερα «ερυθρόλευκους στην πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Ο Μίτσελ, που έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα για να αναλάβει τον Ολυμπιακό, είδε από τη σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Μπρίτο να ανοίγει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, σε μια βραδιά που από πολύ νωρίς φάνηκε ότι θα είχε «βάσανα» για τους «ερυθρόλευκους».

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα, καθώς στο 9ο λεπτό ο Μήτρογλου έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ, που πάντως χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να νικήσει εξ επαφής τον Ράντμαν.

Η άμεση απάντηση του Ολυμπιακού έδωσε την εντύπωση ενός ακόμη άνετου βραδιού, δεδομένων και των ελλείψεων του Ατρόμητου. Η αίσθηση έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο Αμπρούν στο 44΄ νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων με δεύτερη προσπάθεια, μετά την αρχική εκτέλεση πέναλτι και την απόκρουση του Ράντμαν. Στην «εσχάτη των ποινών» είχε υποπέσει ανοήτως ο Μπρίτο, ανατρέποντας τον Μασάντο μπροστά στα μάτια του Μάνταλου.

Η συνέχεια ήταν όμως αντιστρόφως ανάλογη. Απέναντι στους άκεφους, άνευρους, υποτονικούς και μπλαζέ αντίπαλούς τους, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου αιφνιδίασαν και πάλι φτάνοντας στο 2-2 με εκπληκτικό σουτ του Καραγκούνη στο 48ο λεπτό, με τον νεαρό να δρέπει το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός, που έδειχνε χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια και οι παίκτες του έχαναν τις περισσότερες μονομαχίες, προσπάθησε να ανακτήσει τα ηνία κι έτσι στο 64΄, από ωραίο γύρισμα του Αμπντούν, ο Μανωλάς έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Στο 68΄ ο Ιμπαγάσα άφησε με εκπληκτική προσποίηση στον Μήτρογλου, που πλάσαρε άουτ, ενώ στο 72ο λεπτό το φάουλ του Μασάντο βρήκε στο δοκάρι. Τελικά, η ανατροπή της χρονιάς ολοκληρώθηκε στο 80΄ με ακόμη ένα υπέροχο γκολ, όταν νέο εξαιρετικό μακρινό σουτ, από τον Δημούτσο αυτή τη φορά, έγραψε το 2-3, με τον Μέγερι να βλέπει για άλλη μια προσπάθεια προς την εστία του να καταλήγει στα δίχτυα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις