Στον εισαγγελέα δύο εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό

Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 13:23
MotionTeam/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών θα μεταχθούν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, την Παρασκευή.

A- A A+

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγήθηκαν οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διάπραξη ληστείας από κοινού κατά συρροή, για αρπαγή από κοινού και παράνομη οπλοφορία.

Οι τέσσερις, ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών, που έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένες φθορές, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίσταση, διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

«Καθαρά» τα όπλα των συλληφθέντων

Σρο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Επέμβαση των δικαστικών αρχών για την «κακοποίηση» των τεσσάρων συλληφθέντων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμφανή σημάδια άγριας κακοποίησης» των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι «οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την ελληνική πολιτεία».

«Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή