Επερώτηση της Ν.Δ. στη Βουλή για τον τομέα της υγείας

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 13:50
A- A A+

Επερώτηση στη Βουλή θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας καθώς όπως διαπίστωσαν οι συντονιστές του κόμματος σε σύσκεψη υπό τον Κώστα Καραμανλή ο τομέας της Υγείας παραμένει ο μεγάλος ασθενής με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για πανάκριβο, αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι τα χρέη αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί τα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας που εκτρέφει η κυβερνητική λογική με μόνη φροντίδα όπως είπε την απόκρυψη των προβλημάτων και τη συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.

Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε ακόμα για φωτογραφικούς διαγωνισμούς για τις προμήθειες στο σύστημα Υγείας ή διαγωνισμούς που δεν γίνονται, ενώ παρουσίασε τέσσερις βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Μίλησε για ισότητα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας όλων των πολιτών, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, μετατροπή του ΕΣΥ από ιατροκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό, σεβασμό στους λειτουργούς της Υγείας και καλύτερη οργανωτική λειτουργία και οικονομική διαχείριση των πόρων του ΕΣΥ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή