Δίκη «17Ν» : «Αμιγώς πολιτική οργάνωση», λέει ο δημοσιογράφος Γ. Σταματόπουλος

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 14:00
A- A A+

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Σταματόπουλου συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη» «αμιγώς πολιτική οργάνωση», η οποία όπως είπε ξεπήδησε στο πλαίσιο ενός γενικότερου προβληματισμού ελληνικού και παγκόσμιου.

«Εκείνη την περίοδο είπε ο κ. Σταματόπουλος στους φοιτητικούς κύκλους η κύρια συζήτηση ήταν ο ένοπλος αγώνας με πρότυπο πάντα τον Τσε Γκεβάρα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα η πλειονότητα της κοινωνίας επικροτούσε τα πρώτα χρόνια τη δράση της οργάνωσης, όσο ακραία και αν ήταν.

Αναφερόμενος στα μέλη της οργάνωσης ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι τα πρώτα χρόνια πίστευαν ότι είναι κοινωνικοί αγωνιστές και ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Οπως είπε ο κ. Σταματόπουλος στην πορεία των ετών που πέρασαν η δράση της «17 Νοέμβρη» ήταν πλέον μονόδρομος. Αναφερόμενος στο Δημήτρη Κουφοντίνα ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έχει επιδοκιμασθεί από όλη την ελληνική κοινωνία και η ετοιμότητά του και η ανάληψη εκ μέρους του για τη δράση της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος ζήτησε να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η ψυχίατρος κ. Σταυρούλα Θεοδωροπούλου η οποία κατέθεσε στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας που διενεργήθηκε στον Ευαγγελισμό για την υπόθεση της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό επίσης το αίτημα του Σάββα Ξηρού να κληθεί να καταθέσει για το ίδιο θέμα και η νοσηλεύτρια Ολγα Κοκκινοπούλου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή