Νέα επιτυχία για Ξάνθη, 2-0 τον Πλατανιά

Η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχισε την ανοδική πορεία της
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 19:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΒΑΤΗΣ

Ο παίκτες της Ξάνθης πανηγυρίζουν. Ο αγώνας έληξε με σκορ 2-0 υπέρ της Ξάνθης.

A- A A+

Νίκη που την απομακρύνει αρκετά από τις… επικίνδυνες θέσεις σημείωσε η Ξάνθη στα Πηγάδια, όπου επικράτησε του Πλατανιά με 2-0 (56΄ Ράνος, 66΄ πεν. Μάνταλος), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Κρήτες ξεκίνησαν «ορεξάτοι», σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και να φτάσουν σε ένα γκολ. Προϊόντος του χρόνου όμως η Ξάνθη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πλατανιά, όπως με την κεφαλιά του Ράνου που πέρασε άουτ στο 13΄ και τη νέα κεφαλιά του Βάλλα στο δοκάρι του Κηπουρού, στο 17ο λεπτό.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο λυκόφως του πρώτου ημιχρόνου, αρχικά με τον Μαραγκουδάκη στο 40΄ και στη συνέχεια με τον Αναστασάκο στο 45΄, με τους έμπειρους παίκτες να αστοχούν από καλή θέση τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο 56ο λεπτό, όμως, ο Ράνος δεν λάθεψε απέναντι στον Κηπουρό, ενώ πριν ο Πλατανιάς προλάβει καλά-καλά να συνέλθει από την «ψυχρολουσία» βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή δύο τερμάτων. Στο 65΄ ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι από τον Τζάνη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα.

Το 2-0 λειτούργησε καταλυτικά στην εξέλιξη του αγώνα, αφού η ακριτική ομάδα επαναπαύθηκε, ενώ το συγκρότημα των Χανίων δεν κατόρθωσε να αντιδράσει έκτοτε. Στο 84ο λεπτό ο Ράνος είδε την κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά από τον διαιτητή Λαμπρόπουλο και αποβλήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις