ΑΕΚ... ανάβασις

Σε διαρκή άνοδο η Ένωση νίκησε και τον Πανιώνιο
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 19:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ο παίκτης του Πανιωνίου Λεωνίδας Καμπάνταης χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

A- A A+

Νέα νίκη για την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, που με γκολ του Ρότζερ Γκερέιρο από το 12ο λεπτό νίκησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Οι παίκτες του Λίνεν μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και το κατάφεραν νωρίς, όταν στο 12ο λεπτό ο Γκερέιρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Οι «κυανέρυθροι» σάστισαν, αιφνιδιάστηκαν και παρέδωσαν τον έλεγχο του αγώνα στους γηπεδούχους, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 21ο λεπτό: σε κόρνερ του Γκερέιρο ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γουνδουλάκης απέτρεψε το 2-0, αποκρούοντας επί της γραμμής.

Στη λήξη του ημιχρόνου ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ έως εκείνη τη στιγμή, ο Γκερέιρο, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, με την απώλειά του να γίνεται αισθητή στην επανάληψη.

Η ποιότητα του Βραζιλιανοπολωνού έλειψε από το παιχνίδι της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να παίρνει θάρρος, να βγαίνει μπροστά και να επιδιώκει την ισοφάριση.  Έτσι, στο 52ο λεπτό ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Γουνδουλάκη, στο 69' ο Ντούνης έστειλε με σουτ την μπάλα ελάχιστα άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Καμπάνταης «σημάδεψε» το δοκάρι, σε κόρνερ του Σάμαρη.

Μπροστά στο φάσμα της ισοφάρισης η ΑΕΚ επιδίωξε να τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κατίδης αστόχησε προ του Περιστερίδη στο 79΄. Η μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο χάθηκε στο 83΄. Ο Σταματής ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και πήρε το πέναλτι, αλλά ο Περιστερίδης νίκησε εκ νέου τον Κατίδη, στη δεύτερη μεταξύ τους μονομαχία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης απέκρουσε και το σουτ του Μητρόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις