Μπάσκετ Α1: Νίκες για Πανιώνιο, Κολοσσό Ρόδου και Απόλλωνα Πάτρας

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 18:07
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Οι «κυανέρυθροι» πανηγύρισαν τη 12η νίκη και παραμένουν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων βρίσκεται πια μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

A- A A+

Νίκες για Πανιώνιο, Κολοσσό Ρόδου και Απόλλωνα Πάτρας περιλάμβανε η 15η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών, με τους Νεοσμυρνιώτες να επικρατούν στο Περιστέρι της ομώνυμης ομάδας με 91-69, την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» να επιβάλλεται στη Ρόδο του Ηλυσιακού με 71-63 και τους Αχαιούς να περνούν από τη Δράμα με 101-88.

Οι «κυανέρυθροι» πανηγύρισαν τη 12η νίκη και παραμένουν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων βρίσκεται πια μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στη Ρόδο, η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά έπαυσε το σερί των τεσσάρων νικών του Ηλσυιακού, ενώ ο Απόλλωνας σημείωσε την τρίτη εκτός έδρας νίκη του.

 Η αναμέτρηση στο κλειστό της οδού «Τζον Κένεντι» μόνο ντέρμπι δεν θύμιζε, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν εξαιρετική άμυνα και να έχουν επιθετικό πλουραλισμό. Οι Γιάνκοβιτς, Παππάς και Μίλμπουρν διέλυσαν την άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Τζίμης Κουστένης.

Στη Ρόδο, ο Ηλυσιακός ήταν απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, προηγήθηκε 51-56 αλλά με εξαιρετικούς τους Ντέντι και Καλαμπόκη, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 13-0,πήραν διαφορά οκτώ πόντων 1 λεπτό πριν το τέλος και έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη.

Στη Δράμα, ενάμισι λεπτό πριν το τέλος ο Απόλλωνας προηγήθηκε 73-66 αλλά το τρίποντο του Νόουλς δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκανε το 76-76 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση, όπου ξεκίνησε το… σόου του ΜακΚόλουμ: ο αμερικανός γκαρντ σημείωσε τρία τρίποντα και είχε 11 πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο, με την ομάδα του να σκοράρει συνολικά 25 (!) σε αυτό το διάστημα και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις