Κριτική ΚΚΕ επί του σχεδίου «Αθηνά»

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 15:55
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
A- A A+

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το σχέδιο «Αθηνά», που παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Σχέδιο «Αθηνά»

Η παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι η αφορμή «για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, με την εφαρμογή του σχεδίου υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην ανώτατη εκπαίδευση «για επιστημονικά αντικείμενα κομμένα και ραμμένα στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι».

«Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της», σημειώνει και καλεί τους σπουδαστές και πανεπιστημιακούς να δώσουν μάχη «για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών και για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή