Εμπρησμός Marfin: Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την τύχη του έτερου κατηγορουμένου

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 14:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το υποκατάστημα της MARFIN όπου έχασαν την ζωή τους τρεις υπάλληλοι,από πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.

A- A A+

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα προέκυψε για την προφυλάκιση του 30χρονου Ελληνα που κατηγορείται για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin τον Μάιο του 2010. Για την τύχη του κατηγορουμένου καλείται πλέον να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η εισαγγελέας έκρινε επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας και ζήτησε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, ενώ ο ανακριτής θεώρησε ότι οι καταθέσεις και το φωτογραφικό υλικό δεν επαρκούν για να κρατηθεί προσωρινά και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε νωρίτερα ο άλλος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν.

Συγκεκριμένα στον 32χρονο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και το αδίκημα της έκρηξης, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα. Όπως διευκρινίστηκε, όλα τα αδικήματα αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ που είχε προηγηθεί του εμπρησμού της Μarfin.

O ανακριτής έκρινε πως δεν υπάρχον επαρκή στοιχεία για την προφυλάκισή του, καθώς υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, ο οποίος αρχικά  είχε επιβεβαιώσει ότι ο κατηγορούμενος είχε ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, όταν του έδειξαν έδειξαν νέες φωτογραφίες του 32χρονου, κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει. Ανάλογη κατάθεση έδωσε και ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων. 

Ο 32χρονος αμφισβητεί τα στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων το φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ακόμη να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία με μια ανώνυμη επιστολή πολίτη, που, όπως αναφέρει, είναι ανίσχυρη νομικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή