Αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»

Κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προανήγγειλε το διοικητικό προσωπικό
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 14:19
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας - Θρησκευματων και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλου

A- A A+

Σε κατάληψη «επ' αόριστον» του ιδρύματος προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει από τη Δευτέρα ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο σύλλογος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλες ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), και επισημαίνει ότι «οι απαραίτητες συγχωνεύσεις» θα μπορούσαν να γίνουν και «εντός του ιδρύματος».

Την «έντονη αντίθεση» της στις συγχωνεύσεις τμημάτων, που «οδηγούν στη συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%» εξέφρασε και η διοίκηση του ΤΕΙ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός τόνισε ότι η θέση της δημοτικής αρχής «να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη».

Το βράδυ, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, διοργανώνεται στη Φλώρινα σύσκεψη με όλους τους φορείς της πόλης, για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας (σε Καστοριά) και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη). Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή