Ράσμουνσεν όπως λέμε...Άρμστρονγκ

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 13:40
REUTERS/SCANPIX DENMARK

Ο Δανός ποδηλάτης Μίκαελ Ράσμουνσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Δανία. Ο Ράσμουνσεν ομολόγησε πως χρησιμοποιούσε συστηματικά  τεστοστερόνη και αυξητική ορμόνη μέχρι το 2010 όταν και αποσύρθηκε από το άθλημα.

 

A- A A+

Μετά τον Λούις Άρμστρονγκ ένας ακόμη πρωταθλητής της ποδηλασίας, ο Μίκαελ Ράσμουνσεν, παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της καριέρας του έκανε συστηματική χρήση αναβολικών

Το παράδειγμα του Αμερικανού κορυφαίου ποδηλάτη ακολούθησε και ο Δανός, ο οποίος δεν έκρυψε πως από τότε που ξεκίνησε να κάνει πρωταθλητισμό άρχισε παράλληλα να παίρνει απαγορευμένες ουσίες. 

Συγκεκριμένα ομολόγησε πως από το 1998, όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, χρησιμοποιούσε συστηματικά  τεστοστερόνη και αυξητική ορμόνη, αλλά και κάποιες άλλες που δεν κατονόμασε,  μέχρι το 2010 όταν και αποσύρθηκε από το άθλημα.

Ο Δανός αθλητής είχε «συλληφθεί ντοπέ» στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας το 2007 και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με την ποδηλασία, αλλά θα αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, συνεργαζόμενος με όσους φορείς μάχονται εναντίον της μάστιγας του αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις