Επιστρέφει στην Εθνική ο Καραγκούνης

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 13:22
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης.

A- A A+

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, επανακλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για το φιλικό με την Ελβετία

Μετά την περιπέτεια που είχε με τον Παναθηναϊκό, ο έμπειρος μέσος έμεινε για λίγο εκτός «γαλανόλευκης», ωστόσο, από τη στιγμή που άρχισε να αγωνίζεται στην Φούλαμ, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε κανένα λόγο να μην τον καλέσει. 

Για πρώτη φορά κλήθηκε ο Σωκράτης Φυντανίδης του Ατρόμητου, ενώ το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναμένεται να κάνει ο Κώστας Μανωλάς του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κληθεί ξανά στην Εθνική, αλλά δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επανακλήθηκε και ο Σηφάκης.

Εκτός, όπως ήταν ήδη γνωστό, από το φιλικό της προσεχούς Τετάρτης έμειναν οι τραυματίες, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Σαμαράς.

Η αποστολή για το ματς με την Ελβετία: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Φυντανίδης, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κονέ, Ταχτσίδης, Μαυρίας, Φορτούνης, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

«Κλειστά χαρτιά» ο Σάντος

ΕΠΟ
Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος, για το φιλικό της Εθνικής με την Ελβετία

Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για το μέλλον του, μετά το Μουντιάλ του 2014, ο Φερνάντο Σάντος. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του τεστ με την Ελβετία ο Πορτογάλος ρωτήθηκε αρκετές φορές για το τι σκέφτεται να κάνει, ωστόσο, προτίμησε να κρατήσει «κλειστά τα χαρτιά του».

«Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, νιώθω σαν Έλληνας και θα είμαι εδώ όποτε με χρειαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεταγραφές των Ελλήνων στο εξωτερικό:

«Είναι φυσιολογικό οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Μπορεί να αγωνίζονται σε συλλόγους που δεν είναι πρώτης ταχύτητας ή δεύτερης κατηγορίας, όμως οι συνθήκες είναι προτιμότερες από εκείνες που επικρατούν στην Ελλάδα. Από την άλλη κάποιοι παίκτες, μετά την φυγή αυτών, μπορούν να πάρουν ευκαιρίες και να αγωνιστούν στο εγχώριο πρωτάθλημα.»

Για την κλήση του Φυντανίδη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είπε: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχει καλή παρουσία στην ομάδα του. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τον Κυριάκο και τον Αβραάμ, πρέπει να κοιτάμε εναλλακτικές λύσεις και να δω ποιους μπορώ να υπολογίζω εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Βοσνία». 

Αναφορικά με τη μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας απέφυγε να πει πολλά πράγματα: «Νομίζω ότι είναι νορμάλ να επιστρέψω σε έναν σύλλογο. Καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε γι' αυτό θεωρώ από τη δική μου πλευρά, ότι είναι σημαντικό να μείνουν οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν συμβάλει στην δημιουργία αυτού του πλάνου».


 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις