Εμπρησμός Μarfin: Ελεύθερος με όρους ο ένας εκ των κατηγορουμένων

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 12:30
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου από το υποκατάστημα της MARFIN, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις υπάλληλοι,από πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων την Πέμπτη 6 Μαϊου 2010.

A- A A+

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων  για τα επεισόδια της 5ης Μαΐου 2010, που είχαν ως αποτέλεσμα το φονικό εμπρησμό τoυ υποκαταστήματος της Μarfin στην οδό Σταδίου.  

Συγκεκριμένα στον 32 ομογενή απο το Καζακστάν  επιβλήθηκε απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατοχής εκρηκτικών και το αδίκημα της έκρηξης. Όπως διευκρινίστηκε, όλα τα αδικήματα αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ που είχε προηγηθεί του εμπρησμού της Μarfin.

O ανακριτής έκρινε πως δεν υπάρχον επαρκή στοιχεία για την προφυλάκισή του, καθώς υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, ο οποίος αρχικά  είχε επιβεβαιώσει ότι ο κατηγορούμενος είχε ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, όταν του έδειξαν έδειξαν νέες φωτογραφίες του 32χρονου, κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει. Ανάλογη κατάθεση έδωσε και ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων. 

Ακολούθησε η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου στην υπόθεση, ενός 30χρονου Έλληνα, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για τον εμπρησμό της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, από την Εισαγγελία ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, με βάση το προανακριτικό υλικό, η οποία όμως στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή