Αισιόδοξος ο Χρίστος Βερελής για την ίδρυση της νέας ΟΑ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 10:22
A- A A+

Την αισιοδοξία του, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μέχρι τέλος του μηνός, θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, και θα κλείσει ένα χρονίζον πρόβλημα, το οποίο έχει κοστίσει εκατοντάδες δισ. δραχμές στον ελληνικό λαό και έχει γίνει η αιτία να εγκαλείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ), επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Βερελής τόνισε ότι στη διάρκεια του διαλόγου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήξουν είτε σε προκαταρκτικές συμφωνίες, είτε στη διαπίστωση σημείων διαφωνίας.

Μέχρι στιγμής είπε, υπάρχει συμφωνία με τους πιλότους της αεροπλοΐας και δύο διαφωνίες με τους πιλότους της αεροπορίας και την Ενωση Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ).

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο που είχε πρόσφατα με την ΟΣΠΑ, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απάντηση για τις θέσεις της Ομοσπονδίας, αλλά απο τα συμφραζόμενα του υπουργού προκύπτει ότι ο διάλογος βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν τελικά οι πιλότοι της αεροπορίας και η ΕΙΣΦ επιμείνουν στην άρνησή τους, ο κ. Βερελής ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι : «Εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που χρειάζονται για τη λειτουργία της, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι σε αυτή τη φάση αναζητούνται περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βάλουν οι τράπεζες και οι οποίες στη συνέχεια αν θέλουν μπορούν να πουλήσουν το μερίδιό τους σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο κ. Βερελής επανέλαβε ότι στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, θα υπαχθεί μόνο το πτητικό έργο και πιθανώς το handling, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, ενώ η τεχνική βάση θα παραμείνει στη παλιά Ολυμπιακή.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τη διοίκηση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο κ. Βερελής είπε πως το υπουργείο Μεταφορών έχει να προτείνει την παρούσα διοίκηση της Ολυμπιακής, αλλά αυτό όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τους μετόχους, που θα βάλουν τα κεφάλαια και θα κατέχουν την πλειοψηφία.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι στις προθέσεις του είναι ο διάλογος με τους εργαζόμενους και τους άλλους φορείς να τελειώσει σε περίπου δυο εβδομάδες και στο τέλος του μηνός το προτεινόμενο σχέδιο της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας να έρθει στη Βουλή για νομοθετική ρύθμιση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή