Δίκη «17Ν» : «Αγωνιστής με ευγενή κίνητρα» ο Κουφοντίνας, σύμφωνα με μάρτυρα

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 10:29
A- A A+

Με την κατάθεση του μέλους του δικτύου για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, Νίκου Γιαννόπουλου, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Γιαννόπουλος, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη «17 Νοέμβρη» «μία αριστερή οργάνωση».

«Η επιλογή του Δημήτρη Κουφοντίνα να μπει στη «17 Νοέμβρη» δεν ήταν εκτροπή από τις προηγούμενες ιδέες του. Ηταν επιλογή ιδεολογικά και πολιτικά εξηγήσιμη και ηθικά σεβαστή. Θα είμαι σαφής μέχρι παρεξηγήσεως. Εχω τη γνώμη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία, γιατί η Δημοκρατία δεν είναι το τέλος της ιστορίας, το τελικό πολιτικό σύστημα, αλλά έχει τις ανισότητες του καπιταλισμού».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει ενδεχομένως άλλους δρόμους, αλλά, όπως είπε, ο κατηγορούμενος ουδέποτε ενσωματώθηκε και ουδέποτε εξαργύρωσε τους αγώνες του.

Ο μάρτυρας, αναφερόμενος στη «17 Νοέμβρη», είπε πως η οργάνωση είναι παιδί της Αριστεράς, «ίσως λίγο νόθο ή λίγο κακομαθημένο», ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έβλαψε την ελληνική κοινωνία.

Στη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από τον εισαγγελέα της έδρας, Χρήστο Λάμπρου, προς το μάρτυρα, ο Σάββας Ξηρός ζήτησε και πήρε το λόγο, κατηγορώντας τον εισαγγελικό λειτουργό ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τον κ. Γιαννόπουλο.

- Σάββας Ξηρός : «Κύριε εισαγγελέα υποβάλετε παραπλανητικές ερωτήσεις στο μάρτυρα. Παρακαλώ να σταματήσει αυτό».

- Πρόεδρος Δικαστηρίου : «Στο επόμενο μοντέλο δίκης να καταργήσουμε τότε και τον εισαγγελέα...».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή