Στην Ιορδανία ο Κόλιν Πάουελ για τη διάσωση του ειρηνευτικού σχεδίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2003 07:59
UPD:08:06
A- A A+

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ σχεδιάζει επίσκεψη στην Ιορδανία την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΟΗΕ και της Ρωσίας, σε μία προσπάθεια διάσωσης του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

Οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή θα συναντηθούν στις 22 του μήνα, πιθανώς στο Αμάν, για να συζητήσουν τρόπους για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

Ο Κόλιν Πάουελ αναμένεται ότι θα έχει συνομιλίες με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, τον ρώσο ομόλογό του, Ιγκορ Ιβανώφ, τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, Χαβιέ Σολάνα.

Τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη απειλούν τον «οδικό χάρτη» για την ειρήνευση στην περιοχή. Η ειρηνευτική διαδικασία είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπους μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, στο Ιράκ, καθώς ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι με την επίλυση του παλαιστινιακού θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το σχέδιό του για τη ριζική αλλαγή του σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή