Συνάντηση Κώστα Καραμανλή, Τόμας Γουέστον για το Κυπριακό

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2003 11:34
A- A A+

Προσπάθεια, να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, με βάση το σχέδιο Ανάν, θα καταβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός συντονιστής του State Department, Τόμας Γουέστον, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συναντήθηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Γουέστον ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επανεργοποιηθούν με στόχο να αρχίσουν τις συνομιλίες το φθινόπωρο δίνοντας και ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα για οριστικοποίηση του σχεδίου μέχρι το Δεκέμβριο και διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων πριν από το Μάϊο του 2004 οπότε και θα ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Αμερικανός διαπραγματευτής μίλησε πάντως για τεχνικές προσαρμογές του σχεδίου Ανάν αποκλείοντας ουσιαστικά διαπραγματεύσεις επί της ουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική με βάση το ευρωπαϊκό και κοινοτικό κεκτημένο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί με την άποψη ότι πρέπει να γίνουν τεχνικές αναπροσαρμογές στο σχέδιο, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη βιωσιμότητα και κυρίως στη λειτουργικότητα της λύσης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή