Αμερικανικές προσπάθειες για διάσωση του «οδικού χάρτη»

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 10:08
A- A A+

Ο νέος απεσταλμένος του προέδρου Μπους στη Μέση Ανατολή, Τζων Γουλφ συναντάται σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διάσωση του «οδικού χάρτη», που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα ύστερα από μία εβδομάδα βίαιων επεισοδίων που στοίχισαν τη ζωή 60 ανθρώπων.

Οι Αιγύπτιοι μεσολαβητές απέτυχαν χθες να πείσουν τις ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις να σταματήσουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την καταδίωξη των εξτρεμιστών. Ο Σαρόν μιλώντας χθες στην Κνέσετ απέκλεισε οποιονδήποτε συμβιβασμό με τους Παλαιστίνιους αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η Χαμάς.

Η ισραηλινή αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Αριέλ Σαρόν ότι υπονομεύει τον «οδικό χάρτη» με τις επιθέσεις που έχουν στόχο τα μέλη της Χαμάς. Ο Αριέλ Σαρόν άκουσε ανέκφραστος τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ δέχθηκε και πυρά από τους ακροδεξιούς βουλευτές για την αποδοχή του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος, Τζων Γουλφ, που χθες συναντήθηκε με τον Αριέλ Σαρόν, θα συναντηθεί σήμερα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό στη Γάζα, όπου είναι πιθανό επίσης να γίνουν επαφές του Μαχμούντ Αμπάς με ηγετικά στελέχη της Χαμάς και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διάσωση του «οδικού χάρτη» είναι πιθανό να επισκεφθεί το Ισραήλ, την Παρασκευή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή