Δίκη «17Ν» : «Κουράγιο και αναστεναγμός της φτωχολογιάς η οργάνωση», λέει μάρτυρας

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 13:21
A- A A+

«Κουράγιο και αναστεναγμό της φτωχολογιάς» χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη», ο κοινωνιολόγος Επαμεινώνδας Σκυφτούλης που κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως τον τύπο «του αγωνιστή της μεταπολίτευσης που διαπνέεται από ουμανιστικές ιδέες και θυσιάζεται για τους άλλους».

Αναφερόμενος γενικά στη «17 Νοέμβρη» και στη δράση της ο κ. Σκυφτούλης εξέφρασε την άποψη ότι η οργάνωση ανταποκρίθηκε στο αίσθημα πολλών αριστερών της μεταπολίτευσης που ένοιωθαν ότι δεν θέλουν πιά να βρίσκονται στο περιθώριο.

Οπως είπε ο μάρτυρας η οργάνωση κράτησε πολύ μετριοπαθή στάση στην «ένοπλη κριτική» που ασκούσε: «Αν άνοιγε η «17 Νοέμβρη» στον κόσμο θα είχατε γνωρίσει τη μεγαλύτερη λαίλαπα της ιστορίας», είπε ο μάρτυρας προς το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυφτούλη οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι αθώοι, ενώ η παρουσία της Αγγελικής Σωτηροπούλου στο εδώλιο αποδεικνύει την εκδικητικότητα του κράτους.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του κ. Αντώνη Χαλάρη δημοσιογράφου, εκπρόσωπο του κόμματος ΑΚΕΠ ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας του Σάββα Ξηρού.

Ο κ. Χαλάρης υποστήριξε ότι υιοθετεί πολλές από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις της «17 Νοέμβρη», ενώ για το Σάββα Ξηρό ανέφερε ότι θεωρεί πως ωθήθηκε από την ηθική του συνείδηση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή