Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για τις υποθέσεις Κ. Μπουρμπούλια-Σ. Κόκκαλη

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 13:46
A- A A+

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για τις υποθέσεις της πρωτοδίκου κ. Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη εισηγείται προς τον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου κ. Χαρίδημο Παπαδάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Πέτρος Βέριος.

Ο κ. Βέριος κρίνει ότι και οι δυο υποθέσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές και πληρούν τους όρους που θέτει το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τη διερεύνησή τους από ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Στο έγγραφό του προς τον κ. Παπαδάκη ο ποροϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αναφέρει ότι τόσο στην υπόθεση της κ. Μπουρμπούλια, που χειρίστηκε τις 23 δικογραφίες για τις «μετοχές-φούσκες» στο ΧΑΑ και φέρεται να απέκρυψε λόγο εξαίρεσής της από την ανάκριση, όσο και στην υπόθεση του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη που αντιμετωπίζει βαρύτατες σε βαθμό κακουργήματος κατηγορίες θα πρέπει να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Τονίζει μάλιστα, ότι θα πρέπει να ελεγχθούν επισταμένως τραπεζικοί λογαριασμοί της κυρίας Μπουρμπούλια αλλά και του κ. Κόκκαλη στο εξωτερικό ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτουν ύποπτες κινήσεις χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο θέματα θα εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια Εφετών κατά την προγραμματισμένη σύγκλησή της στις 26 του μήνα οπότε και αναμένεται το Σώμα να αποφανθεί αν οι δυο δικογραφίες θα ανατεθούν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε εφέτες.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή