Βουλή : 143 ψήφοι κατά και 132 υπέρ στην πρόταση της Ν.Δ.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 07:16
A- A A+

Με 143 ψήφους κατά έναντι 132 υπέρ, καταψηφίστηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη Βουλή, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 25 βουλευτές, 14 του ΠΑΣΟΚ, επτά του ΚΚΕ, μία βουλευτής του Συνασπισμού, καθώς και οι ανεξάρτητοι Μάνος, Ψαχαρόπουλος και Καρατζαφέρης.

ΚΚΕ και Συνασπισμός τάχθηκαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Είχε προηγηθεί συζήτηση της πρότασης σε υψηλούς τόνους. Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Στην έκθεση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρος Θωμαδάκης, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν οι καταγγελίες εις βάρος του Στέφανου Μανίκα και του Μιχάλη Νεονάκη και δεν βρέθηκαν ενδείξεις για συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Αναφέρονται ωστόσο συναλλαγές του Μιχάλη Νεονάκη, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατ. ευρώ και πωλήσεις μετοχών της Altec από τον Στέφανο Μανίκα, αξίας 360.000 ευρώ.

Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι το Χρηματιστήριο χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο και ότι πρέπει να αφεθούν οι θεσμοί να λειτουργήσουν, προσθέτοντας ότι η βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί στο να μην γίνει έρευνα σε βάθος.

«Το πόρισμα αποδεικνύει ότι όλες οι συναλλαγές μου στο Χρηματιστήριο, ήταν απολύτως νόμιμες, διαφανείς και άσχετες με την πολιτική και κομματική μου δραστηριότητα», υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Μιχάλης Νεονάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, έκανε λόγο για έγκλημα, το οποίο ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, ότι πήραν μέρος, στο σχέδιο προεκλογικής παρέμβασης στο Χρηματιστήριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή