Δίκη «17Ν» : «Κομμάτι του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος», η οργάνωση

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 11:22
A- A A+

Κομμάτι του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος χαρακτήρισε τη «17 Νοέμβρη» ο ιδιωτικός υπάλληλος, Γιώργος Κοσμάς, μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η «17 Νοέμβρη» ήταν αριστερή οργάνωση, που έκανε με άλλα μέσα πολιτική παρέμβαση.

Ο κ. Κοσμάς, ο οποίος είχε γνωρίσει το Σάββα Ξηρό στις αρχές της δεκαετίας του 1970, είπε πως του είχε κάνει εντύπωση η οξυδέρκεια των παρατηρήσεών του.

Νωρίτερα, κατέθεσε η αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, Ελένη Βακαλοπούλου-Μπέη, η οποία, όπως είπε, επέλεξε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, τον οποίο δε γνωρίζει προσωπικά για λόγους ηθικής τάξης απέναντι στο εαυτό της.

«Μια πτυχή του Σάββα Ξηρού μου θύμισε τους πιο ηρωϊκούς αντιστασιακούς. Από τη στιγμή, που συνελήφθη και έδωσε στοιχεία, μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, αλλά έμεινε. Είχε βαθειά πολιτική συνείδηση, παλικαριά και συνέπεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, Ράλφ Ντράϊς, Γερμανός υπήκοος, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε πάντα την ανατροπή του συστήματος με φανερό, όμως, τρόπο, κάτι που δε συνάδει με τη «17 Νοέμβρη».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή