Στέφανος Μανίκας : «Για λόγους ευθιξίας υποβάλλω την παραίτησή μου»

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 13:36
UPD:13:57
A- A A+

Για προσχηματική επίθεση στο πρόσωπό του, με σκοπό την μείωση

του έργου της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μανίκας, στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό με την οποία παραιτείται από υπουργός Επικρατείας. Και τονίζει ότι στόχος του είναι η ελεύθερη από υπουργικά αξιώματα ηθική του δικαίωση.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Μανίκα προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

«Για λόγους ευθιξίας σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του υπουργού Επικρατείας. Παραίτηση, που ήταν στη διάθεσή σας, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των κακόβουλων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων. Η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών μου έχει, ως γνωστό, αποδειχθεί. Τίποτα όμως δεν εμποδίζει τους πολέμιους της κυβέρνησής σας, να χρησιμοποιούν προσχηματικά το πρόσωπό μου, για να θίξουν και απομειώσουν το σημαντικό και ουσιαστικό έργο της κυβέρνησης και το δικό σας ως Πρωθυπουργού. Δεν επέτρεψα και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να χρησιμοποιείται. Επιδίωξή μου είναι η νικηφόρα πορεία και προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι η ελεύθερη από υπουργικά αξιώματα ηθική μου δικαίωση».

«Κύριε πρόεδρε, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου. Παραμένω σταθερά στο πλευρό σας».

Ο Μιχάλης Νεονάκης

Εξάλλου, ο Μιχάλης Νεονάκης τόνισε:

«Εδώ και δύο μήνες περίπου δίνω μια προσωπική μάχη για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Αυτή τη μάχη ήρθε να δικαιώσει το χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία οτι όλες οι συναλλαγές μου στο ΧΑΑ ήταν απολύτως νόμιμες και διαφανείς».

«Αποδεικνύει επίσης οτι δεν προκύπτει καμία ένδειξη «παραβατικής συμπεριφοράς» και ότι «ουδέποτε διαπιστώθηκε εμπλοκή σε μεθοδεύσεις ή άλλες μορφές κατάχρησης της αγοράς».

«Εκτός όμως απο τη μάχη της ουσίας υπάρχει και η μάχη των εντυπώσεων. Η αναφορά του ποσού των 64 εκ. ευρώ δημιουργεί πράγματι παρεξηγήσεις οι οποίες ομως είναι άδικες. Και αυτό γιατί το ποσό αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κεφάλαιο της επένδυσης, αλλά αποτελεί το λογιστικό αθροισμα όλων των πράξεων αγορών και πωλήσεων που έλαβαν χώρα με νόμιμο, επώνυμο και διαφανή τρόπο μέσα σε μια τριετία».

«Σε αυτή λοιπόν τη μαχη των εντυπώσεων δεν θέλω και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εμπλέξω τον πρόεδρο, το ΠΑΣΟΚ και το καθοδηγητικό του όργανο στο οποίο συμμετέχω».

«Γι'αυτό το λόγο αποφασισα να παραιτηθώ από το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα παραιτηθώ ομως απο το δικαίωμα που έχω να υπερασπίζω τον εαυτό μου απέναντι στους σκευωρούς που έχουν ένα και μόνο στόχο : Να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και να ακυρώσουν τα ιστορικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του».

«Δεν θα παραιτηθώ απο την προσπάθεια της Δημοκρατικής παράταξης για μια νέα νικηφόρα πορεία».

Η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του CD Rom των «Νέων» για τον «Αντρέα της Αντίστασης», που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις παραιτήσεις των Στέφανου Μανίκα και Μιχάλη Νεονάκη.

«Επισημαίνεται και υπενθυμίζεται ότι η πίστη μας στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημοκρατικό ήθος είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχυει παντού και πάντα, για τους πάντες και τα πάντα», τόνισε.

Δήλωση Γ. Δασκαλάκη

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι παραιτήσεις αποτελούν πλήγμα κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης είπε ότι «το πλήγμα μπορεί να αποτελέσει και αφετηρία αναγέννησης. Το δράμα, όμως, είναι ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας εκδηλώνονται κατά πολύ νωρίτερα από τα αντανακλαστικά των αρμοδίων».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή