Ελεύθερη Τηλεόραση: Πρόστιμο 6,9 εκ. ευρώ από την ΔΟΥ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 18:17
A- A A+

Πρόστιμο 6.927.659 ευρώ επέβαλε η αρμόδια ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών στην εισηγμένη Ελεύθερη Τηλεόραση.

Η απόφαση της φορολογικής αρχής στηρίζεται σε σχετική έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ, για εικονικά τιμολόγια κατά την χρήση του 2000, καθώς επίσης και για μη καταχώρηση πράξεων στα λογιστικά βιβλία.

Το διοικητικό συμβούλιο του Αlter θα συνεδριάσει εντός των προσεχών ημερών για την περαιτέρω στάση της εταιρείας, ενημερώνοντας σχετικά και την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 30ης/6/2003, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

«Στην περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει να προβεί σε διοικητική επίλυση της διαφοράς, θα καταβάλει το 1/3 του συνολικού προστίμου, ενώ μπορεί να αιτηθεί την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων περί καταβολής αυτού σε 30 ή και περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

Εάν η εταιρεία δεν κάνει δεκτή την σχετική απόφαση του προϊσταμένου της ΔΟΥ θα προσφύγει εντός των 60 ημερών στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της εν λόγω αποφάσεως. Η πλήρης δικαστική διερεύνηση θα απαιτήσει τουλάχιστον μία διετία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εισηγμένη διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν ούτε τα οικονομικά μεγέθη της, ούτε η περιουσιακή της διάρθρωση».

Προτεινόμενα για εσάς