Δίκη «17Ν» : Ενταση στο δικαστήριο διεκόπη η διαδικασία

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 13:53
A- A A+

Δύο φορές διέκοψε τη διαδικασία ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα εντός της αιθούσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του μάρτυρα υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Κλέαρχου Σμυρναίου.

Ο κ. Μαργαρίτης μίλησε για καθυστέρηση στο ρυθμό εξέτασης των μαρτύρων. «Να κάνουμε και τη δουλειά μας καμία φορά που χαζολογάμε εδώ με δυο μάρτυρες απο το πρωϊ και έχουμε χάσει την ουσία της υπόθεσης», ανέφερε.

Αιτία για την έκρηξη του προέδρου ηταν ο σχολιασμός απο τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής της αναφοράς που έκανε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας κ. Βασίλης Μαρκής για τους πρώην υπερασπιστές του Βασίλη Τζωρτζάτου ότι «προς τιμήν τους, τον εγκατέλειψαν επειδή είναι έγκλημα για ένα δικηγόρο να δέχεται αυτά που κατήγγειλε ο κατηγορούμενος για βασανιστήρια».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, χαρακτήρισε προσβλητικές τις επισημάνσεις του εισαγγελέα αλλά διευκρίνισε οτι δεν πρόκειται να ζητήσει την εξαίρεσή του.

Στην κατάθεσή του ο κ. Σμυρναίος αναφέρθηκε και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο τον οποίο δεν γνωριζει, όπως είπε, προσωπικά αλλά μόνο τους αγώνες του στη δικτατορία. «Τον θεωρώ ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα και σαν τέτοιο τον τιμώ», είπε ο μάρτυρας.

Νωρίτερα με αφορμή αναφορά που έγινε στα χρήματα απο τις ληστείες που διέπραξε η «17 Νοέμβρη», ο Σάββας Ξηρός παρενέβη λέγοντας: «Τα 21 δισ. του Νεονάκη δεν είναι πολιτικό έγκλημα;».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της οικονομολόγου Ισαβέλλας Μπετράν η οποία είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου. Η κ. Μπετράν επικαλούμενη την προσωπική της εμπειρία, η οποία πριν απο 23 χρόνια είχε βρεθεί κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά άθωώθηκε, μίλησε για μεθοδεύθεις της ασφαλειας σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή