Απολογία Αντ. Ναξάκη στη δίκη Οτσαλάν

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2003 14:11
A- A A+

Επί δύο ώρες απολογήθηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος Αντώνης Ναξάκης, ο οποίος κατηγορείται για την παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας του Αμντουλάχ Οτσαλάν, τον Ιανουάριο του 1999.

Ο κ. Ναξάκης στην απολογία του υποστήριξε ότι χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να παραδοθεί ο Οτσαλάν στους Τούρκους. «Εχω τύψεις στη συνείδησή μου και μετά την απόφασή σας θα λογοδοτήσω στο Δικαστήριο της συνείδησής μου, επειδή άθελα μου συνήργησα στην προδοσία κατά του Οτσαλάν. Με χρησιμοποίησαν σαν δόλωμα για το αισχρό σχέδιό τους», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Ο Αντώνης Ναξάκης έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να παραδοθεί ο Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε επαφές με τον πρώην υπουργό κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το 1991 υπήρξε συμφωνία με τον κ. Πάγκαλο για τη δημιουργία μιας μυστικής, όπως τη χαρακτήρισε, ομάδας στήριξης των Κούρδων στην οποία συμμετείχαν εκτός απο τον ίδιο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ναξάκη η συμφωνία που είχαν κάνει προέβλεπε ότι στην περίπτωση που γινόταν γνωστή η ύπαρξη της ομάδας αυτής, θα έπρεπε να αρνηθούν τα πάντα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή