Δίκη «17Ν» : Φυσιολογικές οι αντιδράσεις του Σάββα Ξηρού στον «Ευαγγελισμό»

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2003 12:03
A- A A+

Με την κατάθεση του επιμελητή Α' Μαρίνου Πιταρίδη, υπεύθυνου για όλα τα περιστατικά της εντατικής του «Ευαγγελισμού», συνεχίζεται η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Πιταρίδης εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος παρέλαβε το Σάββα Ξηρό στις 9 Ιουλίου, αλλά διευκρίνισε ότι δεν ήταν ο μόνος γιατρός που τον περιέθαλψε.

Ο γιατρός κατέθεσε ότι από τις 9 Ιουλίου δεν διαπίστωσε μειωμένο επίπεδο συνείδησης στον Σάββα Ξηρό, αλλά όπως είπε, οι αντιδράσεις του ήταν φυσιολογικότατες καθ'όλη τη διάρκεια νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό.

«Είχε πολύ καλή επικοινωνία, ήταν υπομονετικός σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ποτέ δεν είδαμε ότι είχε συμπτώματα παραληρήματος. Αν βλέπαμε κάτι τέτοιο, θα του είχαμε φέρει όχι έναν αλλά εκατό ψυχιάτρους».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν επιλογή του ίδιου του Σάββα Ξηρού να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ όπως είπε, ο ασθενής άρχισε να συζητά με τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη και τον διευθυντή της αντιτρομοκρατικής Στέλιο Σύρρο, το βράδυ της 5ης προς την 6η Ιουλίου.

«Από το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου, είχαν αρχίσει αυτές οι κουβέντες. Ο Σάββας μου είπε ότι δεν μπορεί να κοιμάται τα βράδια και θέλει κουβέντα. Εγώ του είπα αν δεν σε αφήνουν εκείνοι να κοιμηθείς, εγώ σαν γιατρός μπορώ να αποτρέψω αυτές τις συζητήσεις για ιατρικούς λόγους. Εκείνος μου απάντησε «εγώ γιατρέ, θέλω να τελειώνω με αυτή την ιστορία».

Ο Πιταρίδης κατέθεσε ότι ουδέποτε δόθηκαν ηρεμιστικά στον Σάββα Ξηρό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου σχετικά με τις καταγγελίες του κατηγορουμένου για την παρουσία πρακτόρων στο δωμάτιό του, απάντησε : «Ηταν αδύνατον να μπουν στο δωμάτιο άλλα άτομα χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Υπήρχε αυστηρός έλεγχος ακόμη και για μας τους γιατρούς».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή