Δίκη «17Ν» : «Σε πνευματική διαύγεια» ο Σάββας Ξηρός πριν την ανάκριση

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 11:28
A- A A+

Σε πνευματική διαύγεια βρισκόταν ο Σάββας Ξηρός, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι συζητήσεις με τον Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, στον Ευαγγελισμό, κατέθεσε η διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου, Σταυρούλα Θεοδωροπούλου.

Η μάρτυρας είχε εξετάσει μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Μαντωνάκη το Σάββα Ξηρό στις 5 Ιουλίου, γύρω στις 9 το βράδυ, για 15 με 20 λεπτά, προκειμένου να κάνει ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς.

Η κ. Θεοδωροπούλου διαπίστωσε ότι οι απαντήσεις, που έδινε ο Σάββας Ξηρός, ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τις ερωτήσεις, που του υποβάλοταν.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, το συνειδησιακό επίπεδο του Σάββα Ξηρού ήταν τέτοιο, που να μπορεί να αντιλαμβάνεται τα δικαιώματά του στη διάρκεια των συζητήσεων με τον Εισαγγελέα.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με το αν μπορούσαν να είχαν χορηγηθεί παραισθησιογόνες ουσίες στον ασθενή, η μάρτυρας είπε πως το επίπεδο συνείδησης που είχε δεν αφήνει περιθώριο ότι βρισκόταν κάτω απο την επίδραση τέτοιων ουσιών.

Η κ. Θεοδωροπούλου πρόσθεσε πως ο Σάββας Ξηρός δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα, που να δείχνει ότι είχε κάποια άλλη διαταραχή.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι, αφού ενημέρωσε, μαζί με τον κ. Μαντωνάκη, το Σάββα Ξηρό για την ειδικότητά τους, ο ασθενής τους είπε πως δε χρειαζόταν ψυχίατρο αλλά εξομολόγο.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή