«Baltic Sky»: Η Τύνιδα απορρίπτει την εκδοχή της Αθήνας

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2003 20:30
A- A A+

Η Τυνησία απέρριψε σήμερα ως απροσδόκητες και εσφαλμένες τις δηλώσεις της Αθήνας για την κατάσχεση του «Baltic Sky» με τα εκρηκτικά, τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τυνησίας, πουλήθηκαν με πλήρη νομιμότητα απο μια τυνησιακή εταιρεία σε μια εταιρεία στο Σουδάν και τα οποία δεν έφθασαν στον προορισμό τους.

«Αυτή η ιστορία αγγίζει τη φαντασία, έχουμε να κάνουμε με αβάσιμες πληροφορίες» από την πλευρά της Αθήνας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τύνιδα ο υπουργός Εσωτερικών Χέντι Μχένι, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Αυτό είναι ακόμη πιο εκπληκτικό καθώς οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί από την Ιντερπόλ», η οποία ενημερώθηκε για το θέμα στις 19 Ιουνίου από τις τυνησιακές αρχές.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια απλή εμπορική πράξη του συνηθισμένου θαλάσσιου εμπορίου ανάμεσα σε χώρες, η οποία είναι απόλυτα νόμιμη», δήλωσε ο κ. Μχένι.

Η τυνησιακή εταιρεία εκρηκτικών και πολεμοφοδίων (SOTEMU) έπρεπε να παραδώσει σύμφωνα με τους νόμιμους όρους του συμβολαίου 680 τόνους εκρηκτικών και πολεμοφοδίων για μη στρατιωτική χρήση στην Integrated chemicals and development, εταιρεία που εδρεύει στο Χαρτούμ, διευκρίνισε ο Τυνήσιος αξιωματούχος.

Η απληστία του εφοπλιστή, που ζητούσε με ανάρμοστο τρόπο συπληρωματικό ποσό 10.000 δολαρίων για το ναύλο προκάλεσε την περιπλάνηση του πλοίου και την αλλαγή του προορισμού του, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή