«Αμεσο το τέλος της Αμερικής», λέει στο βίντεο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2001 07:29
UPD:07:35
A- A A+

Ολόκληρο το βίντεο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, προέβαλε χθες το δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα. Σε αυτό, ο Σαουδάραβας τρομοκράτης τονίζει μεταξύ άλλων, ότι το τέλος της Αμερικής θα είναι άμεσο και επαναλαμβάνει ότι η Δύση, μισεί το Ισλάμ. Νωρίτερα, το αφγανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Πακιστάν, πληροφορία την οποία διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μουσάραφ.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λάντες, ούτε εάν έχει επιζήσει από τους βομβαρδισμούς. Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι η σύνθεση της διεθνούς δύναμης για την ασφάλεια στο Αφγανιστάν, θα κοινοποιηθεί σήμερα ή αύριο το πρωϊ, ενώ στην ελληνική δύναμη δεν αποκλείεται να μετάσχουν στρατεύσιμοι οπλίτες και δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Εκκληση για αυτοσυγκράτηση και έναρξη διαλόγου, απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ νέες ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν χθες στη μεθόριο των δύο χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή