Ιράκ : Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και δύο τραυματίες

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 11:38
A- A A+

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη, στη διάρκεια επίθεσης με αντι-αρματικές ρουκέτες εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στη συνοικία Αλ Μουστανσιρίγια στις 09:00' (ώρα Ελλάδος) ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι το στρατιωτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι στρατιώτες καταστράφηκε ολοσχερώς. Κατά την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά και σε ένα λεωφορείο το οποίο βρισκόταν κοντά στο αμερικανικό στρατιωτικό όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Ιρακινός.

Νωρίτερα, ένοπλοι Ιρακινοί είχαν εξαπολύσει άλλη επίθεση με αντι-αρματική ρουκέτα εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη Φαλούτζα, λίγες ώρες μετά την έκρηξη σε τέμενος της πόλης που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άτομα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα στην αμερικανική βάση που στεγάζεται σε πρώην κυβερνητικό κτίριο στη Φαλούτζα, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν στην επίθεση ανοίγοντας πυρ εναντίον των δραστών που κατόρθωσαν όμως να διαφύγουν.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν πάντως τους επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η επίθεση. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα παιδί ηλικίας οκτώ ετών.

Στη διάρκεια της νύχτας, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων στο τέμενος Αλ Χάσαν, στη Φαλούτζα. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο οι εκρήξεις προήλθαν από τα πυρά αμερικανικού αεροσκάφους. Την κατηγορία διέψευσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους σπουδαστές θεολογικής σχολής. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους.

Λίγο αργότερα, ένας Αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης όταν άγνωστοι ένοπλοι εκτόξευσαν χειροβομβίδα εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας.

Οι συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ δέχονται το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από ενόπλους ιρακινούς με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί από την 1η Μαΐου τουλάχιστον 22 Αμερικανοί και έξι Βρετανοί στρατιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή