Δίκη «17Ν»: Καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 15:32
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των Ηρακλή Κωστάρη, Κώστα Καρατσώλη και Παύλου Σερίφη, ολοκληρώθηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Μαργαρώνα Θεσπρωτίας, περιοχή καταγωγής των τριών κατηγορουμένων κ. Ναπολέων Φάρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο χωριό τους.

Ο συγχωριανός των κατηγορουμένων και συγγενής του Ηρακλή Κωστάρη κ. Αθανάσιος Μπαλής, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στις 13 Αυγούστου 1988 -μία μέρα πριν τη ληστεία στο ΑΤ Βύρωνα που φέρεται να συμμετείχε ο Κωστάρης- είχαν πάει μαζί στο χωριό τους.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είναι απολύτως βέβαιος καθώς, όπως είπε, θυμάται ότι όταν άκουσαν τα ΜΜΕ την είδηση συζήτησαν για το χτύπημα στο καφενείο του χωριού.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δικαστή, ο κατηγορούμενος Νίκος Παπαναστασίου, είπε ότι γνώρισε στη δυτική Γερμανία το 1974 τον Γιάννη και τον Παύλο Σερίφη και στα μέσα της δεκαετίας το 1980 τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο, όπως είπε, συνάντησε σε ''μαζικούς χώρους''.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι μετείχε εκείνη την περίοδο σε διάφορες συλλογικές συζητήσεις για την πολιτική κατάσταση και δεν απέκλεισε σε κάποια απ' αυτές να ήταν και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των Παύλου Σερίφη, Γιάννη Σερίφη και Ηρακλή Κωστάρη.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή