Το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο 100 εκ. δρχ. στην Τηλέτυπος

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2003 21:15
A- A A+

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την από 30.1.2001 απόφαση του υπουργού Τύπου, με την οποία είχε επικυρωθεί απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για επιβολή προστίμου 100 εκ. δραχμών στην Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega Channel).

Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) ο οποίος μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, σύναψε από το Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2000, μέσω του γραφείου γενικού τουρισμού Travel Plan τρεις συμβάσεις με το υπουργείο Εξωτερικών και μία με τον ΟΤΕ.

Το ΣτΕ έκρινε ότι το υπουργείο Τύπου τήρησε πλημμελώς τις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος περί προηγούμενης ακροάσεως των εκπροσώπων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ως προς το ασυμβίβαστο των μετόχων τηλεοπτικών σταθμών στις προμήθειες του Δημοσίου, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις, μόνο από το γεγονός ότι μετέχουσα στο μετοχικό τους κεφάλαιο άλλη εταιρεία ή «μετέχον στο κεφάλαιο αυτό φυσικό πρόσωπο, σύναψε σύμβαση δημοσίου έργου, προμήθειας ή υπηρεσίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV