Τη διεξαγωγή συνεδρίου πρότειναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ πριν τη συνεδρίαση του Ε.Γ.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 11:57
A- A A+

Πρόταση για τη διεξαγωγή προγραμματικού και καταστατικού συνεδρίου, σε χρόνο που θα επιλέξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος και Πάτρας Χρήστος Λιακόπουλος.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της πρότασης ο Αντώνης Κοτσακάς, «στόχος της πρότασης είναι να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ανάταξη του ΠΑΣΟΚ και την επανασύνδεσή του με τους πολίτες».

Μεταξύ των καταστατικών αλλαγών που προτείνονται είναι και η πρόβλεψη διαδικασίας για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, αν και όποτε υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Ειδικά για το ζήτημα αυτό ο κ. Κοτσακάς ανέφερε ότι είχε τεθεί ως θέμα στο προηγούμενο συνέδριο, αλλά δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς παραπέμφθηκε στην Διάσκεψη που έγινε αργότερα, αλλά και εκεί το θέμα δεν τέθηκε.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αναμένεται ο πρωθυπουργός «να ανοίξει τα χαρτιά του», αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει κατά την άποψή του να γίνουν στο κόμμα, αλλαγές οι οποίες αναμένεται να γίνουν στις αμέσως επόμενες ημέρες ίσως και μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, η εισήγηση του πρωθυπουργού για αλλαγές στο κόμμα θα δώσουν και μία πρόγευση για τις αλλαγές που θα γίνουν στην κυβέρνηση σε επίπεδο προσώπων, ενδεχομένως δε και σε επίπεδο πολιτικής.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή