Δίκη «17Ν» : «Θεωρούσα συντάκτη των προκηρύξεων τον Κουφοντίνα», λέει ο Κονδύλης

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2003 12:18
A- A A+

Ως συντάκτη των προκηρύξεων της «17 Νοέμβρη», θεωρούσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Σωτήρης Κονδύλης, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, κατά τη διάρκεια εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισής του.

Ο Σωτήρης Κονδύλης επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή, αναφέροντας ο Δημήτρης Κουφοντίνας του είχε δείξει χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια συζητήσεων που είχαν.

Ο Κονδύλης είπε ακόμη ότι τα αποσπάσματα αυτά τα έβλεπε δημοσιευμένα με διαφορετική όμως διατύπωση. Οπως επισήμανε ο κατηγορούμενος, δεν είχε αναγνωρίσει από το γραφικό χαρακτήρα τον συντάκτη, αλλά πίστευε ότι αυτός ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ενώ πιθανολόγησε ότι υπήρχε και άλλο άτομο που τον βοηθούσε στη σύνταξη των προσχεδίων των προκηρύξεων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, κ. Γιάννης Σταμούλης, προσκόμισε στο δικαστήριο αντίγραφο τραπεζικής συναλλαγής, από το οποίο, όπως ανέφερε, προκύπτει ότι στις 20/11/1990, ημέρα που έγινε η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη στη Νέα Ερυθραία, στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο κατηγορούμενος διεκπεραίωνε οικονομική υπόθεση της εταιρείας «Αφοί Βεργέτη», όπου εργαζόταν από το 1989 έως το 1991 και απο το 1992 έως το 1997.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή