Η K-Research για την εικόνα των πολιτικών

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2001 08:21
A- A A+

Μικρότερο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία και ισχυροποίηση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρείται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, καταγράφεται σε έρευνα της Κ-Research, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ 30,7%, και ακολουθούν το ΚΕΠ του Δημήτρη Αβραμόπουλου με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6% και ο Συνασπισμός με 3,1%.

Ο Κώστας Σημίτης υπερτερεί του Κώστα Καραμανλή στην ερώτηση «ποιός θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 34,3% έναντι 33,6% του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία, διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην παράσταση νίκης με 47,8% έναντι 33,5% του ΠΑΣΟΚ.

Πιο δημοφιλή στελέχη από το κυβερνών κόμμα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, προηγείται ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ποσοστό οικουμενικής αποδοχής συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, καθώς το 90,9% των πολιτών εκφράζει την εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Ακολουθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με 74,4% και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με 64,9%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή