Δίκη «17Ν» : Υπέρ του Γιάννη Σερίφη 11 συνδικαλιστές του ΗΛΠΑΠ

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2003 12:16
A- A A+

Ενδεκα συνδικαλιστές του ΗΛΠΑΠ τάχθηκαν στο πλευρό του Γιάννη Σερίφη, καταθέτοντας ως μάρτυρες υπεράσπισής του, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος απο τα τέλη του 1982 έως το 1999, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, ήταν πάντα ένας συνδικαλιστής, σωστός, ειλικρινής και τίμιος, που διεκδικούσε με πείσμα τα αιτήματα των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ουδέποτε οι αντιλήψεις του ήταν υπέρ της ένοπλης βίας, αλλά, όπως είπαν, πολλές φορές είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Δρούσης, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, χαρακτήρισε την υπόθεση που εκδικάζεται κατ'εξοχήν πολιτική, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι στόχοι της «17 Νοέμβρη» ήταν πολιτικοί, επειδή, όπως είπε, αποσκοπούσαν στην φθορά και μακροπρόθεσμα στην ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος.

«Αν ήταν μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, δεν θα ήταν εδώ ο Γιάννης Σερίφης», ανέφερε ο κ. Δρούσης. Ο μάρτυρας εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν ορισμένοι απο τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σερίφης δεν είναι θύματα σκευωρίας, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε ίσως να τους αποδοθούν εύσημα και όχι να είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή