Δίκη «17Ν» : Εντονη αντίδραση του προέδρου κατά την κατάθεση μάρτυρα

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2003 13:03
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου προκάλεσε ο ισχυρισμός του καθηγητή του Παντείου, Γιώργου Ρούσση, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ότι η δικαιοσύνη ως τμήμα της πολιτικής εξουσίας δεν μπορεί να είναι ούτε ουδέτερη ούτε ανεξάρτητη.

- Πρόεδρος : Δεν μπορείτε να μας υβρίζετε. Από ποιόν είμαστε εξαρτημένοι; Εχω εγώ σχέσεις με την πολιτική εξουσία; Δεν μπορείτε να μιλάτε απαξιωτικά για τη δικαιοσύνη της πατρίδας μας.

- Μάρτυρας : Δεν μίλησα για άτομα, μίλησα για το θεσμό της δικαιοσύνης. Ουδείς άνθρωπος μπορεί να είναι ανεξάρτητος.

Κατά τη διάρκεια της υποβολής ερωτήσεων από το συνήγορο πολιτικής αγωγής Τάκη Βασιλακόπουλο προς τον κ. Ρούσση, παρενέβη ο Δημήτρης Κουφοντίνας και απαντώντας στο σχόλιο του συνηγόρου ότι «υπερέβη τα όρια της ανοησίας και γι' αυτό βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου» είπε : «Η ανοησία δεν έχει σχέση με την πρακτική της οργάνωσης».

Νωρίτερα ο κ. Ρούσσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Γιάννης Σερίφης είναι αθώος. «Αν τον αθωώσετε πρέπει να ανζητήσετε και να τιμωρηθούν οι τρομοκράτες εκείνοι που προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν. Αν τον απαλλάξετε όμως λόγω αμφιβολιών ή παραγραφής, η γνώμη μου είναι ότι θα γράψετε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης», είπε, μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε και ο κατηγορούμενος Γιάννης Σερίφης, αναφέροντας : «Το έχω δηλώσει. Είμαι πολιτικός κρατούμενος και πολιτικά διωκόμενος μέχρι να μου φέρετε τα στοιχεία. Κανείς δεν μπορεί να μου το αμφισβητήσει αυτό».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή