Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίζεται από το πρωί η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Με την έναρξη της διαδικασίας κατέθεσε ο ιδιωτικός υπάλληλος κ. Χρήστος Νικηταρίδης, μάρτυρας υπεράσπισης του Διονύση Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι είχαν δουλέψει και οι δύο για την παραγωγή ταινιών, όπως το «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο». Τον χαρακτήρισε καλό παιδί, συνεπή και φιλότιμο.
Ο συνήγορος του Διονύση Γεωργιάδη κατέθεσε δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, στο γραφείο της ανακρίτριας ήταν παρόντες άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
- Πρόεδρος : Θα ήμουν εγώ ανακριτής και θα επέτρεπα αυτόματα; Για όνομα του Θεού! Φοβόταν ο δικηγόρος, φοβόταν ο ανακριτής, όλοι φοβόντουσαν την αντιτρομοκρατική; Τότε δεν θα την λέμε αντιτρομοκρατική αλλά τρομοκρατική υπηρεσία.
- Εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου : Ο κ. Κουφοντίνας γιατί δεν φοβόταν; Ο κ. Κωστάρης γιατί δεν φοβόταν;
Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η καθηγήτρια Γαλλικών Μαρί-Ελέν Μπαρίς, Γαλλίδα υπήκοος, η οποία προσήλθε να καταθέσει υπέρ του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.
Η μάρτυρας υποστήριξε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο ως «Μισέλ»,μέσω της συντρόφου του Μαρί Τερέζ Πεϊνό το 1985. «Μου φάνηκε πολύ ευχάριστος στην επαφή και με καλή διάθεση. Δεν είναι αυστηρός, ούτε επιθετικός και αυτή η φιλία μεταξύ μας κρατάει εδώ και 18 χρόνια. Είναι ανθρωπιστής και ζεστός άνθρωπος, τον οποίο μπορουσα να εμπιστευτώ».
Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος της είχε πει ότι ήταν μεταφραστής.
ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων