Ιράκ : Επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, δύο τραυματίες

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2003 09:15
A- A A+

Δύο Ιρακινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης με χειροβομβίδες χθες το βράδυ εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Συγκεκριμένα δύο άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις χειρομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος στη συνοπικία Αχ Τσάαμπ, στις βορειο-ανατολικές περιοχές της πόλης, όπου έχουν καταλύσει και οι Αμερικανοί αστυνομικοί οι οποίοι εκπαιδεύουν τους Ιρακινούς συναδέλφους τους.

Μετά την επίθεση ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος κατόρθωσε όμως να διαφύγει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Από αμερικανικής πλευράς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι επιθέσεις εναντίον των Ιρακινών αστυνομικών που συνεργάζονται με τις αμερικανικές δυνάμεις έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Το περασμένο Σάββατο επτά ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην πολη Ραμάντι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.

Οι οπαδοί του Σαντάμ, που είναι πολυάριθμοι σε αυτή την σουνιτική περιοχή έχουν απειλήσει να τιμωρήσουν τους «συνεργάτες» των Αμερικανών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή