Δίκη «17Ν» : Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυς υπεράσπισης της Σωτηροπούλου

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 12:56
A- A A+

Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα υπεράσπισης της Αγγελικής Σωτηροπούλου, κ. Στυλιανού Σωτηριάδη, τραπεζικού υπαλλήλου, συνεχίζεται η δίκη της «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας είπε ότι γνώρισε τη Σωτηροπούλου και τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ως Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τον Αύγουστο του 1993 στη Δονούσα, με αφορμή την παρέα που έκανε εκεί ο γιός του Ορέστης-Παύλος με τον γιο της Σωτηροπούλου, Εκτορα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη το βράδυ της έκρηξης στον Πειραιά, 29/6/2002 η Σωτηροπούλου με τον Εκτορα ήταν στο σπίτι του, λόγω της ονομαστικής γιορτής του γιού του. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τους μετέφερε στο σπίτι του ο Κουφοντίνας, ο οποίος ομως δεν έμεινε στη γιορτή γιατί είχε δουλειά.

Οπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, ο Κουφοντίνας επέστρεψε για να πάρει τη γυναίκα και το παιδί το βράδυ, είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και δεν έδειχνε καθόλου καλά. «Εδειχνέ κάτωχρος». Ηθελε μάλιστα, όπως είπε ο μάρτυρας να φύγουν αμέσως επικαλούμενος στομαχόπονο.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι το 1994 με αφορμή έναν ταξιδιωτικό οδηγό για το Περού, είχε συζητήσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα για την τρομοκρατική οργάνωση «Φωτεινό Μονοπάτι». Οπως είπε, τον είχε ρωτήσει αν πιστεύει ότι «το Μονοπάτι θα μπορούσε να γίνει δρόμος» και ο Κουφοντίνας του είχε απαντήσει ότι αυτές οι επιλογές δεν οδηγούν πουθενά.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Κουφοντίνας έδειχνε χαμηλών τόνων και εσωστρεφής άνθρωπος ενώ ως ζευγάρι με την Σωτηροπούλου έδιναν την αίσθηση ότι ήταν «ζευγάρι μονογαμικών επιλογών».

Κατά τη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα από την πολιτική αγωγή η συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Σωτηροπούλου, Γιάννα Κόυρτοβικ ζήτησε να μην επιτρέψει στο δικαστήριο καμμία ερώτηση σχετικά με τον γιό της κατηγορουμένης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή