Απερρίφθη το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του Β. Τζωρτζάτου

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2003 14:56
A- A A+

Την απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε η υπεράσπιση του Βασίλη Τζωρτζάτου ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου.

Ο δικηγόρος του Τζωρτζάτου είχε ζητήσει τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αποτύπωμα που αποδίδεται στον κατηγορούμενο και βρέθηκε σε αστυνομικό πηλίκιο, το οποίο εντοπίστηκε στη γιάφκα της οδου Πάτμου.

Ο κ. Λάμπρου επεσήμανε ότι η υπεράσπιση του Τζωρτζάτου επανέρχεται στο θέμα της ταυτοποίησης των αποτυπωμάτων για το οποίο έχει ήδη γίνει διεξοδική συζήτηση στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε μη ορθό το αίτημα, νόμω και ουσία, τόσο για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης όσο και για την κλήτευση της καθηγήτριας Γενετικής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης κυρίας Ερσης Αμπατζή-Καλφόγλου για να καταθέσει εάν είναι δυνατή η μεταφορά αποτυπωμάτων.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας κ. Στυλιανός Σωτηριάδης ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του διευκρίνισε ότι δεν θέλησε να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, γιατί αισθάνεται βαθιά πικραμένος, σοκαρισμένος και εξαπατημένος από όσα έχουν γίνει γνωστά για το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου, με δήλωσή της στο δικαστήριο, επανέλαβε ότι το βράδυ της έκρηξης στον Πειραιά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε μεταφέρει την ίδια και το παιδί στο σπίτι του μάρτυρα, στο Καματερό επειδή εκείνος είχε μελισσοκομική εργασία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή